De winter komt er aan dus laat uw dak isoleren

De winter komt er aan dus laat uw dak isolerenZoals bekend, stijgt warme lucht op, ook in uw huis: recht naar het dak. Zo gaat ongeveer 30-40% van de warmte in uw huis, via het uw dak weer naar buiten. Een dakkapel kan zo een grote warmte verliezende factor spelen in het energieplaatje.

Isolatie
Een goed geïsoleerd dakkapel resulteert direct tot een lagere energierekening in uw woning. Daken zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, dakkapellen daarentegen hebben soms serieuze design flaws. In de zomermaanden kunt u van een geïsoleerd dakkapel. Hoe hoger de Rc-waarde van een dakkapel, des te beter deze geïsoleerd is. De R-waarde wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het materiaal en de constructie van de dakkapel.

Dakkapel
Bij het ontwerpen van een dakkapel (dit gebeurt veelal op maat) kunt u kiezen tussen een aantal materialen, zo is kunststof en polyester een mogelijkheid. Polyester is hierbij een geschikte keus. Dit komt door de naadloze, kunststof constructie van de dakkapel. Een polyester dakkapel heeft doorgaans een R-waarde van 3,5. Ook de kunststof dakkapel beschikt over een hoge Rc-waarde. De isolatiewaarde van een kunststof dakkapel ligt tussen de 2,5 en 3. De polyester en kunststof dakkapel hebben dus als voordeel dat ze van nature een hoge isolatiewaarde hebben. Kunststof draagt ook als voordeel dat het makkelijk en snel schoon te maken is.

Voordelen van goede isolatie
Een goed geïsoleerd dakkapel brengt vele voordelen. Als eerste is natuurlijk dat de warmte binnen uw woning blijft hangen. Dit geeft u de mogelijkheid om de verwarming iets lager te zetten dan normaal, en toch eenzelfde temperatuur bereikt. Dakisolatie kan je per jaar vele euro’s op besparen. De isolatie vergroot ook het wooncomfort, omdat de temperaturen in huis constanter en aangenamer zijn. Daarnaast kan je genieten van een rustige, stabiele omgeving.

Ventilatie
Goede dakkapel- en dakisolatie levert een heleboel aangename voordelen op. Sommige mensen kiezen ervoor om hun hele dak te laten isoleren. Geleidelijk aan zal dit nog meer kosten drukken. Indien u ervoor kiest om zwaar te gaan isoleren, moet u rekening houden met ventilatie: isolatie betekent zo weinig mogelijk lucht van buiten naar binnen laten. Indien u geen ventilatieroosters/ alternatieve ventilatiemethodes toepast: kunt u hier andere problemen van krijgen. Vocht- en schimmelvorming kan ontstaan door een tekort aan ventilatie.

Indien u meer wilt weten over dakkapellen en isolatie: WiltingBouw kan een dakkapel op maat voor u maken vanaf €1250 / strekkende meter!
Wilting Groep Weblog
Certificering
Gecertificeerde VakluiWij hebben enkel gemotiveerde en gecertificeerde vaklui in dienst. Kwaliteit boven kwantiteit staat bij ons hoog in het vaandel.
Vakgebieden
Uiteenlopende vakgebiedenDe Wilting Groep omvat vaklui uit verschillende delen in de bouwsector, hierdoor kunnen wij u van A tot Z verder helpen met uw project!
Dochterbedrijven
Schilderen, Bouwen,
Glaszetten en meer...Wilt u bij de verbouwing: isolerend glas? Een nieuwe lik verf? Onze dochterbedrijven regelen dit voor u!
Vragen
Vragen?Wij praten graag over ons werk en willen u graag adviseren over de beste keuzes bij verbouwingen!
WiltingGroep Medewerkers
Contactgegevens:
Wilting Groep
Beneden Oosterdiep 177
9645 LP Veendam
Nederland

Tel: 0598-627139
Fax:0598-491052

info@wiltinggroep.nl

Openingstijden showroom:
Dinsdag t/m Vrijdag
van 13:00 t/m 17:00 uur

"De Wilting Groep heeft alle expertise
om van uw huis uw paleisje te maken!"